top of page
strip onder.png
familie.png
"Accepteer dat je geen perfecte ouder bent! Hierdoor zullen je kinderen ze zich ook meer op hun gemak voelen. Wees authentiek, dan zullen je kinderen dat ook zijn!"

Gezinscoaching

Word je je op een gegeven moment bewust dat je alleen nog maar aan het schreeuwen bent tegen je kinderen en ben je alleen nog maar bezig je eigen wil op te leggen?

Is er geen communicatie meer en is iedereen met zijn eigen ding bezig?

Het gezin is een systeem; als één gezinslid niet lekker in zijn vel zit, heeft dit inpact op de andere gezinsleden. De sleutelwoorden zijn: bewustwording & verbinding.

Bewustwording van de essentie en verantwoording van de rol als ouder: wat geef je je kinderen mee, zodat ze eenmaal volwassen hun leven als een gelukkig, verantwoordelijk en autonoom persoon kunnen voortzetten ?

Verbinding aangaan met elkaar; echt luisteren naar elkaar, en samen zoeken naar oplossingen. Zo ontstaat er ruimte voor iedereen om te zijn en/of te ontdekken wie hij/zij is én zich weer goed voelt.

Voorbeelden:

  • Gezinsdynamiek: hoe ziet dit eruit en hoe liggen de onderlinge verbanden.

  • Vaders: verloren in hun verschillende rollen van echtgenoot, man en vader; het gevoel op de laatste plaats te zijn binnen het gezin.

  • Moeders: hoe het moederschap te combineren met carrière? Er is allerlei info over zwangerschap en bevalling, maar wat als het kindje er eenmaal is? Allemaal onzekere gevoelens en vragen: hoe krijg ik het allemaal op de rit?

  • Jongeren & kinderen: ik voel me niet begrepen: alleen met mijn vragen en angsten.

Hier alvast een tip aan de ouders: accepteer dat je geen perfecte ouder bent! Hierdoor zullen je kinderen ze zich ook meer op hun gemak voelen. Wees authentiek, dan zullen je kinderen dat ook zijn!

strip boven.png
strip midden.png
strip midden.png
bottom of page